Aloitin kesäfarkkujen ompelun mukavalla mielellä.

Olin ostanut vaalean kesäistä denimiä... taskupussiin kaivelin kukkakangasta tilkkuvarastoistani...hyräilin ja ompelin.

Sitten se vetoketjuhalkio. Olen ommellut vetoketjun housuihin kymmeniä ja kymmeniä kertoja, mutta aina on  pysähdyttävä pohtimaan että kuinkas se taas menikään. Nyt teen itselleni seikkaperäiset ohjeet, tulostan ja teippaan ohjeen kontaktimuovilla ompelukonepöytään! Jospa menis kaaliin.

Vetoketjuhalkion ompeluohje, miten minä sen teen.

1. Huolittele etukappaleiden halkiovarat ja ompele sauma halkion pohjaan asti.

2. Aseta vetoketju etukappaleen halkioreunaan oikeat puolet vastakkain. Vetoketjun hammastus kulkee keskietua pitkin. Jätä vyötärölle 1½ cm saumanvara.

1.2.

3. Laita koneeseen vetoketjupaininjalka ja ompele vetoketjun loppuun asti halkion pohjan ohi.

4. Leikkaa suojakaitale taitteelta kaksinkertaisesta kankaasta (lev. 2-3 cm). Huolittele. Aseta suojakaitale vetoketjun päälle ja ompele kiinni samasta kohtaa kuin vetoketju.

3.4.

5. Taita suojakaitale oikeaan asentoonsa (vetoketju jää väliin) ja tikkaa vetoketjun reuna tikkauslangalla keskiedun kohdalta. Minulla on käytössäni kaksi konetta. Toisessa on vahva tikkauslanka ja toisessa ompelulanka. Säästän hermoja, kun ei tarvitse vaihtaa lankaa!

6. Taita toinen halkioreuna keskiedun kohdalta vetoketjun päälle, keskiedut kohdakkain. (Kuvassa punaiset nuppineulat = KE) Kiinnitä vetoketju oikealle paikalleen neuloilla.

5.6.

7. Aukaise halkio ja ompele ketju halkioreunaan.

8. Tikkaa halkioreunan reunat tikkauslangalla, ota suojakaitale välistä pois!. Käännä suojakaitale oikeaan asentoonsa ja tikkaa vetoketjuhalkion alareuna.

7.8.

Vetoketjuhalkio on valmis ja työtä voi jatkaa kiinnittämällä vyötärönauhan....

Toivottavasti tästä ohjeesta on jollekin apua.

Laita kommenntti, jos et saa ohjeesta selvää. Yritän tarkennella...