Olen käyttänyt kaksi päivää uusien työvaatteiden valmistukseen. Vatsamakkarat piti saada piiloon!

Löysin vanhaa villakangasta jonka olin purkanut tyttären penkkariasusta, Jedin viitasta. Jedin vanha viitta muuttui käsissäni työhousuiksi. Olen joskus piirtänyt itselleni housujen peruskaavat ja niitä nyt vähän kuosittelin ja kaavoitin kapeammiksi. Housuissa meni koko päivä, en käynyt edes ulkona kun paneuduin asiaan oikein antaumuksella.

Housujen kaveriksi tein tunikan. Kuosittelin sen T-paidan kaavasta uuteen uskoon: lisäsin vesiputouskauluksen ja jätin hihat pois. Kangas on hieman joustavaa ja käyttäytyy kuin trikoo joten se ei tarvinnut nappeja eikä vetoketjua.

Päätavoitekin toteutui.  Kapealahkeiset housut ja lanteilta tiukka tunika jättävät näkyviin ne säälliset vartalon osat joita ei vielä tarvitse peitellä. Vesiputouskauluksella sain väljyyttä tunikan yläosaan ja vatsamakkarat piiloon. Tasku on työvaatteessani tärkeä ja mielenkiintoisella taskulla saa katseet ohjattua vyötäröltä pois.

Tasku on sisältä vuoritettu ruskealla vuorisatiinilla. Napit etsin purettujen nappien purkista ja oman tuotemerkkini ompelin taskun yläreunaan.