Pääsiäispupu langan jämistä.

pupu%20018-normal.jpg

Koulun askartelumalleista löysin hellyttävän puputupsun. Vähän se oli vuosien saatossa lyttyyn liiskautunut, mutta silti siinä oli jotain koskettavaa. Oli aika päivittää jänöjussille poikanen.

pupu%20001-normal.jpgpupu%20004-normal.jpg

Valkoisesta pahvista leikkasin pupun silhuetit peilikuvina, jotta kynän jäljet jäivät pahvien sisäpuolelle. Tupsujen keskiympyrä oli niin pieni, ettei saksen kärki sinne kunnolla mahtunut. Pistelin ympyrät nuppineulalla superlonin päällä. Rosoisethan niistä tuli, mutta piiloonhan ne jäivät. Liimasin vaaleanpunaiset huopapalat korviin.

pupu%20005-normal.jpg

pupu%20007-normal.jpg

Pujottelin tupsulangat; ensin vartalon, sitten pään. Pään pahvien välinen kiristyslanka oli pujotettava vartalon puolelta parsinneulalla. Kiristin langat. Loppusilauksen pääsiäispupu sai, kun liimasin sille vaalenapunaisen huopakuonon ja askartelusilmät sekä piirsin tussilla käpälät.

pupu%20009-normal.jpg

Minun lankakoristani löytyi vain sukkalankaa. Parempi lankavalinta olisi joku kevyt akryylilanka tai ihanan karvainen angoralanka. Villalangasta tehtynä jänön päästä tuli hieman raskas ja "Jussi" meinaa jatkuvasti kellahtaa kuonolleen!