Piti tekemäni työpaita suolavärjätystä trikoosta, mutta ei se ommeltuna niin kiva sitten ollutkaan. Aina ei voi onnistua. Tekemisissäni ei ole tärkeintä se lopputulos, vaan itse projekti (itselleen valehtelua). Tällainen siitä nyt kuitenkin tuli, ehkä vähän rauhaton.


Näin sen tein:

Leikkasin etu- ja takakappaleet sekä hihat niin, että neuloksen silmukkarivi on helman ja hihansuun suuntainen. Pääntien kaitale samoin (vas. kuva). Olkasaumoihin leikkasin n. sentin levyistä nauhaa päinvastaiseen suuntaan eli silmukan suuntaan (oik. kuva).


Ompelin 4-lankasaumurilla taka- ja etukappaleet yhteen toiselta olalta, saumaan ompelin tukinauhan (vas. kuva). Ompelen sen aina takakappaleen puolelle, silloin olkasauma näyttää valmiissa vaatteessa paremmalta. Seuraavaksi kiinnitin trikookantin pääntielle tasosaumurilla (oik. kuva). Kantti on helppo kiinnittää myös normaalilla ompelukoneella, kun käyttää kaksoisneulaa.

Olin leikannut paitaan v-pääntien. Kauniin kulman saa, kun tekee nurjalle puolelle lyhyen ompeleen kantiin keskietu kohdalle. Minä en jaksanut (ts. viitsinyt) vaihtaa mokoman pienen ompeleen takia lankoja, joten tein sen niillä langoilla mitä koneessa oli.

Sitten toinen olkasauma (vas. kuva). Seuraavaksi hihan pyöriön kiinnitys etu- ja takakappaleisiin (oik. kuva).

Sivusaumat ompelen aina hihan suusta helmaan päin. Kainalossa taitan hihan saumat vastakkaisiin suuntiin, ettei saumakohdan ylityksestä tule liian paksua (vas. kuva). Vasempaan sivusaumaan kiinnitin tietysti oman tuotemerkkini (oik. kuva).

Viimeiseksi huolittelin hihan suut ja helman. Minä tein sen tasosaumurilla, mutta kaksoisneula toimii ihan yhtä hyvin. Tosin se vaatii hieman tarkkuutta, kun sauma ommellaan oikealta puolelta, näppituntumalla! Siinä se, silitys ja paita on valmis pitoon.