Olipa kerran tilkkutyölaatikosta löytynyt nukkavieru tipu.

Tipulla oli ikää jo monen monta vuotta ja tilkut joista se oli ommeltu, olivat nekin jo parhaat päivänsä nähneet.

Tämä tipuvanhus innoitti minut luomaan uuden sukupolven tipusen!

Tarvitaan vain huopaa, lankaa, pari helmeä (tai nappia), vanua ja riisiä.

Näin se syntyi!

Leikkasin keltaisesta huovasta kaksi 10x10 cm palaa ja kaksi erikokoista kolmiota. (Kuvan leikkausalustassa on yhden senttimetrin ruudukko.) Punaisesta huovasta leikkasin tipulle heltan ja nokan. Asettelin ne kuvan mukaisesti yhden huopaneliön päälle.

Asetin toisen huopaneliön edellisen päälle, kiinnitin heltan ja nokat nuppineuloilla huopien väliin. Ompelin reunat kuvaan merkittyä ommeljuovaa pitkin. Huomaa, että alareunasta jätetään keskeltä pätkä ompelematta!  Auki jääneeseen  "pussin suuhun" asettelin kolmiot päällekkäin. Kolmioista tuli tipulle pyrstö.

Suljin pussin suun kahdella nuppineulalla ja ompelin sen kiinni. (Saumat tulevat kohdakkain keskelle pyrstöä.) Käänsin tipun oikein päin ompelematta jääneestä kääntöaukosta ja ompelin helmet tipulle silmiksi.

Kääntöaukko jäi tipun vatsapuolelle. Täytin tipun yläosan ja osan vartaloa täytevanulla, viimeiseksi täytteeksi laitoin kaksi lusikallista riisiä. Kursin vatsan kokoon. Kun tipu käännetään oikeinpäin jäävät riisit mukavasti alimmaisiksi ja tipu istuu pöydällä tukevasti!

Näin täällä meillä, kevättä odotellessa....