Viikko on vierähtänyt verhoja ommellessa. Valmiina on tyttären uuteen kaksioon kaikki verhot; on pitkää, pätkää ja kappaa. Lopuista verhopalaoista syntyy aikanaan jotain kivaa, mutta seuraavana on vuorossa keittiön verhoihin sopivat patalaput. Ihan vain terapian vuoksi, jotain pientä ja sievää.

Olen jo liki parikymmentä vuotta ommellut patalaput saman ohjeen mukaan. Patalapun ompelu on niin helppoa, että mielestäni ompeluohje kannattaa kertoa muillekin.

Kas tässä...

Tarvikkeet:
Puuvillaista päällyskangasta sekä täytteeksi esim. froteepyyhettä tai purettua villakangasta, älä käytä keinokuituista vanulevyä.
 

1. Leikkaa kankaasta 40x21 cm pala, taita lyhyet sivut vastakkain ja ompele 1 cm etäisyydeltä reunat yhteen, jätä keskeltä ompelematta noin 7 cm (kääntöaukko). Leikkaa kankaasta vinokaitaletta (35mm) ja ompele siitä lenkkiä varten 12 cm pitkä nauha.

2. Taita kangas nelikulmioksi 4 cm saumasta ja taita saumanvarat reunaa kohti. Taita nauha kaksin kerroin ja pujota se kankaiden väliin patalapun kulmaan. Leikkaa sisusmateriaalista 38x21 cm pala, taita kahtia ja aseta se päälikankaan alle, reunat tasan.

3. Yhdistä kaikki kankaat ompelemalla sivusaumat 1 cm etäisyydeltä reunasta. Kavenna saumanvarat ompelun jälkeen leikkaamalla ne puolen sentin levyisiksi.

4. Käännä patalappu kääntöaukosta oikeinpäin, aukaise kulmat teräviksi ja oikaise sisämateriaali suoraksi. Taita kääntöaukon saumanvarat kohti reunaa (silitä tarvittaessa).

5. Tikkaa kaikki kerrokset yhteen 4 cm päästä reunoista, aloita kääntöaukon reunasta.

Siinä se sitten on valmiina...