Sain tyttäreltäni jolulahjaksi lokerollisen pussin sukkapuikkojen säilyttämistä varten. Soittelimme ennen joulua ja hän kertoi ompelevansa minulle lahjan jota ehdottomasti tarvitsen, mutta sitä minulla ei vielä ole.

Pähkäilin monen monta päivää: "Mikä ihme se voi olla?"

Jouluaattona se sitten paljastui. Paketista löytyi lokerollinen kangaspussi, en edes heti oivaltanut mihin käyttötarkoitukseen se oli tarkoitettu. Kangas oli kuulemma ostettu kirpparilta kahden euron hintaan ja ompeluohjeita hän oli silmäillyt netistä.

Tänään, kun tyttäreni oli jo lähtenyt kotiinsa, ryhdyin järjestelemään puikkoja pussiin kokojärjestykseen. Pussi palvelee tarkoituksessaan erinomaisesti. Tässä hyvä lahjaidea ensi jouluksi myös toistenkin äitien tyttärille!

Puikot paikoilleen lokeroihin...

Säilytyspussi (valmis koko 38x38 cm) on ommeltu ensin pussiksi kankaan oikeat puolet vastakkain ja käännetty sitten oikein päin. Taitettua reunaa on käännetty lokero-osaksi noin 15 cm. Lokerot on erotettu toisistaan pystysuorin ompelein (yhden lokeron leveys n. 3cm). Lopuksi pussin ulkoreunoihin on tikattu pääliommel paininjalan etäisyydeltä reunasta ja pussi on valmis!

...yläosa käännetään puikkojen päälle "kanneksi"...

...rullataan ja puikot ovat hyvässä tallessa seuraavaan käyttöön asti!