Sisko oli ostanut Saksan matkallaan  itselleen liian ison, puuvillaisen neuletakin (joskus kahdeksankytluvulla). Takki oli ollut vähällä pidolla ja lopulta se päätyi minulle. Meillä kun on tapana, että mitään ei heitetä pois vaan ensin ne kierrätetään minun kauttani.

Yleensä vaatteet sitten saavatkin uuden elämän minun käsissäni.

Talvea ja lunta odotellessani inspiroiduin tästä "villiksestä" ja äidiltä saamistani paksuista huopapaloista (mistä lienee ylijääneet). Loihdin takista itselleni  lämmikkeen välituntivalvontoihin. Leikkasin roikkuvat hihat irti osin miehustankin puolelta ja muotoilin ne istutetuiksi hihoiksi. Materiaalia kun oli käytössä vain rajallisesti oli vanha olkasuma jätettävä hihan pyöriölle. Siitä sitten seurasi pulma. Miten peittelen vanhan, näkyviin jääneen sauman?

Ompelin päälle lumipalloja, tietenkin!

Leikkasin huovasta eri kokoisia ympyröitä ja tikkasin ne kiinni takkiin. Ompelin ympyrät noin 3 mm etäisyydeltä ympyrän reunoista. Vaihdoin vanhat siniset napit valkoisiin (olin purkanut ne jostain aiemmin). Napit olivat nelireikäisiä ja ihan tieten tahtoen ompelin ne niin, että napin ompeleesta muodostui ristikkäinen ommel.

Takki on ollut kovassa käytössä, kestänyt monet pesut ja pidot.