Innostuin tekemään oikein urakalla "ystävyysnauhaa" ja tarvitsin siihen useita eri värejä. Lankakorini on täynnä purettua lankaa sekä isoina että pieninä kerinä, materiaalia siis riittää. Suoristan puretun langan aina samantien niin se on sitten inspiraation iskiessä käyttövalmista.

Pesen purettavan neuloksen ennen purkamista. Neuleen kuivuttua aloitan purkamisen siitä päästä, jonne neulos on päätelty ja kerin kippuraisen langan löyhälle kerälle höyryttämistä varten. Höyryttäminen suoristaa ja kuohkeuttaa (sekä steriloi) puretun langan ja langasta tulee lähes uutta vastaavaa. Höyrytys toimii parhaiten villalangalle.

Hyvä niksi on käyttää vanhanajan kahvipannua. Täytä pannu vedellä nokan alareunaan asti. Pujota purettu lanka nokan kautta pannun sisälle ja anna veden kiehua. Kun vesi kiehuu kunnolla (höyryn muodostuminen on voimakasta) vedä lankaa hitaasti höyryn läpi ja huomaat kuinka länka suoristuu ja kuohkeutuu ihan silmissä. Höyrykäsittely tehostuu jos käytät kahvipannussa rakosellaan olevaa kantta. Keri höyrytetty lanka löyhälle kerälle ja se on valmista uuteen käyttöön!

Vasemmalla on höyryttämätöntä lankaa ja oikealla höyrytettyä.

Höyryttämisen etuna on, ettei lankaa tarvitse kastella ja odottaa sen kuivumista vaan lanka on käyttövalmista heti.