Ensimmäisen kerran tein kreppipaperinarsisseja kolmekymmentäviisi vuotta sitten. Isä täytti neljäkymmentä ja me lapset koristelimme äidin kanssa olohuoneen liukuoven täppösen täyteen keltaisia narsisseja. Lapsen silmin katsottuna se oli niin kaunis!

narsissi%20027-normal.jpg

Olen viikon muistellut ja harjoitellut narsissien tekoa...

Teko-ohjeet tässä.

narsissi%20001-normal.jpgnarsissi%20005-normal.jpg

Leikkaa keltaisesta kreppipaperista kaksi palaa 10x10 cm ja 10x12 cm. Kreppipaperi venyy vain toiseen suuntaan. Leikkaa palat niin, että ne venyvät kuvasta katsoen vaakasuuntaan. Taita pienempi pala puolesta välistä kaksin kerroin. Työnnä taitereunaan kaarevat rypyt kuljettamalla sormenpäitä pöydän pintaa vasten (katso kuva).

narsissi%20007-normal.jpg

narsissi%20010-normal.jpg

Taita isompi pala ensin pituussuuntaan kolmeen osaan ja sitten vielä puolesta välistä kaksin kerroin. Piirrä terälehti ja leikkaa osat irti (katso kuvaa). Kierrä ryppyreunainen paperi narsissin keskustaksi tiheästi rypyttäen. Venytä terälehtiä kevyesti peukaloilla leveyssuunnassa. Muotoile ne hieman pulleaan muotoon. Nyt on tärkeää, että terälehdet on leikattu kreppipaperista oikein päin! Liimaa terälehdet tasaisesti narsissin keskustan ympärille hieman rypyttäen.

narsissi%20014-normal.jpg

Poista pajunoksasta pajunkissat ja taita oksan kärkeä peukalon leveyden verran, varo katkaisemasta oksaa kokonaan. Leikkaa vihreästä kreppipaperista noin kaksi senttiä leveitä suikaleita lehdiksi ja varren suojaksi (katso kuva). Venytä lehtiä leveyssuunnassaan kuten keltaisia terälehtiä. Kiinnitä liimalla ja varren ympärille kierrettävällä paperisuikaleella kukka pajunoksaan (oksan taitettuun latvaan). Kiinnitä pitkät lehdet varteen kiertämällä ne alareunoistaan suikaleen sisään, käytä liimaa apuna.

narsissi%20016-normal.jpg

narsissi%20017-normal.jpg

Kiinnitä pieni lehti tueksi kukan ja varren liitoskohtaan. Minä käytin liimamiseen  liimapuikkoa. Eri-keeper liuotti väriä kreppipaperista ja kasteli paperin liian märäksi.

narsissi%20019-normal.jpg

Askartelun ja onnistumisen iloa!

Seuraavaksi muistelen ruusun tekoa.

Siihen asti......Näkemisiin!